jeudi 17 mars 2016

Aperitive ieftine si bune

La capitolul aperitive bune si rapide stateam cam prost.

Imi aminteam de vesnica salata de rosii cu castraveti si branza feta, salata "rusa" de boeuf, salata orientala traditionala... Nu prea rapid si imposibil de congelat

Acum am inceput sa caut alte aperitive rapide si iata ce am gasit:

- tapenade: o cutie de masline negre fara samburi se mixeaza fin - daca sunt nesarate putem adauga ansoa; daca sunt sarate, adaug in functie de gust praf de migdale sau de nuci si ulei de masline extravirgin

- pasta de peste: 2 cutii de sardine in ulei se mixeaza cu zeama de la o lamaie pana iese o pasta fina; se servesc pe feliute subtiri de paine unse cu un strat gros de unt (e cam acru pestele); s epot decora cu feliute de castravecior murat

- oua umplute cu branza topita si acoperite cu maioneza din oua fierte

- tartine cu cascaval la cuptor servite cu chimen si calde

- prune uscate rulate in feliute de sunca, stropite cu ceva lichior si puse la cuptor

- paine cu nuci sau paine cu diferite fructe sau ceapa si branza servita proaspat scoasa din cuptor

- cartofi copti la cuptor serviti umpluti cu branza si smantana

- paste cu pesto

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire