mardi 29 mars 2016

legume cu carne tocata gen lasagna - in 35 de minute

LASAGNE BOLOGNESE CU LEGUME

1 pachet foi de lasagne
500g carne tocata vitel
2 cepe solzisori
3 rosii
1 cutie rosii in bulion tocate
2 morcovi
3 dovlecei
1 vanata
2 praf sare
foi de dafin
1 lingura zahar
1 pahar vin rosu buuuun
3 catei usturoi
piper dupa gust

Se pune ceapa la calit in ulei de masline in oala minune pe un foc relativ mare apoi incepem sa taiem legumele si sa le adaugam in ordine: vanata bastonase (de 1 cm grosime), rosiile, carnea tocata, morcovii rondele subtirele, ardei rosu dulce daca aveti puteti pune 2-3, usturoiul, dolveceii la fel bastonase (se pot pune si 3), condimentele si dam la fiert sub presiune 20-30 de minute.

Pentru a avea sub forma de mancare cu legume se adauga 2 linguri de faina la paharul de vin rosu.

Pentru a prepara lasagne:
1 strat foi
1 strat tochitura de legume
1 strat de iaurt gras sau branza de vaci sau mozzarella
repetam de 2-3 ori
se termina acoperind ultimul strat cu branza rasa altfel nu se coace

puteti lasa mult sos deoarece scade la cuptor - incins se coc 20 de minute

Miam! Totul este fondant!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire